Wie zijn onze dieren?

Gepubliceerd op 23 juni 2021 om 14:30

Huize Rehoboth is een zorgboerderij, maar wat is nu een zorgboerderij zonder dieren? Daarom willen wij onze dieren aan u voorstellen. Het zijn de liefste dieren, erg mak en aanhankelijk. Ik stel ze aan u voor, dus lees snel verder.

Wij hebben twee honden. Een grote en een kleinere. Ze zijn alle twee hypoallergeen, dat betekent dat dit allergievrije honden zijn. De honden verharen namelijk niet, wat natuurlijk erg fijn is. Wel moeten ze daardoor iets vaker naar de trimsalon.

Tessa

Dit is onze lieve Labradoodle: Tessa. Ze is vanaf 10 januari bij ons in huis en is nu 7 maanden oud.  Tessa heeft een zwarte vacht met allemaal krullen haar vacht moet regelmatig geborsteld worden, Verschillende deelnemers vinden het leuk om daarbij te helpen. We zijn druk bezig om haar goed te leren luisteren en hebben haar al verschillende opdrachten geleerd. Zo kan ze netjes een poot geven, geeft ze je een high five en als iets lekkers krijgt gaat ze braaf zitten. Wel moet ze nog leren om netjes aan de lijn te lopen maar daar zijn wij druk mee bezig. Tessa is een trouwe loebas, erg sociaal en rustig. Bijzonder geschikt voor onze zorgboerderij. 

Daisy

Hiernaast zie je Daisy: onze maltipoo. Ze is zwart en heeft een klein wit sikje.  Het is echt een knuffelhond en alle deelnemers zijn dol op Daisy. Veel mensen denken dat Daisy een puppy is van Tessa maar integendeel ze is al bijna twee jaar bij ons, Daisy is een gezelschap hondje en wil graag door mensen begroet worden. Zodra de dagbesteding is begonnen en de deelnemers hun plaats hebben ingenomen, is Daisy er snel bij om bij iemand schoot te springen, op schoot is haar liefst plekje. Daisy vind het ook erg fijn om uitgelaten te worden en ze loopt heel erg lief aan de lijn, als activiteit wordt ze dan ook vaak mee genomen voor een uitlaat-momentje.

Billy

Ook hebben wij een lieve pony genaamd Billy. Billy is altijd een manegepony geweest daardoor gewend aan kinderen. In ons dagelijkse rondje met de deelnemers lopen we altijd even langs Billy en krijgt hij een snoepje. Daarvoor komt hij meteen naar het hek gegaloppeerd. Onze kinderen vinden het ook erg leuk om op Billy te rijden. 

De schapen

Op dit moment hebben we vijf schapen. Twee moeders en drie lammeren. De schapen zijn alleen in de zomer in onze boomgaard, in de winter gaan ze terug naar de boerderij waar ze vandaan komen. De schapen hebben altijd honger en lusten alles. Als we naar het hek lopen komen ze gauw aangerend in de hoop op iets lekkers.

Janneke, Babs en de geitjes

We hebben op dit moment 2 moedergeiten: Janneke en Babs en twee kleine geitjes. Twee bokjes zijn verkocht en zijn vandaag weggegaan. We gaan ze missen...

De kleine geitjes zijn erg ondeugend en hebben een gat in de omheining ontdekt.  Op het moment dat ik dit schrijf, kijk ik naar buiten en zie dat ze weer ontsnapt zijn. Gauw naar buiten om ze te vangen. Gelukkig zijn ze erg mak en kan ik ze zo pakken. De deelnemers genieten hier altijd van als dit gebeurd. Er komen dan allerlei herinneringen boven van vroeger toen ze zelf geiten hadden. Samen met een stel kippen lopen ze in onze voor-boomgaard en zijn ze een trekpleister voor voorbijgangers. De dijk waaraan we wonen is erg geliefd om te wandelen en fietsen. Als we daar zitten met de deelnemers genieten wij dan ook altijd van de mensen die voorbij wandelen en fietsen. Het plekje in de voorboomgaard is een geliefd plekje om te zitten, we zitten dan onder de notenboom omringd door onze geitjes en kippen.

Onze kippen 

Er scharrelen 14 kippen in de boomgaard. Kippen vind ik zo'n leuk gezicht om naar te kijken en onze deelnemers genieten er ook van. Ze kunnen zo tevreden tokkelen, lopen te scharrelen en graven kuilen waar ze heerlijk in gaan liggen. We blijven er naar kijken. Ze zijn niet alleen leuk en gezellig om naar te kijken. Maar ook zeer functioneel. Iedere dag leggen ze een heerlijk vers eitje. Wist u dat onze eieren ook te koop zijn? Voor 2 euro per doosje kunt u 10 heerlijke biologische scharreleieren kopen.

Wij hebben het zoönose keurmerk voor de dieren gehaald. Dat betekent dat wij een zoönose verantwoord bedrijf zijn en ervoor zorgen dat onze dieren gezond zijn en geen ziektes krijgen.

Als u dit verhaal helemaal gelezen heeft bent u op de hoogte van alle dieren van Huize Rehoboth en zeker welkom een een keer te komen kijken. Het lijkt nu net of u de dieren al een beetje kent.....

Tot de volgende keer!

 

Vriendelijke groeten, zorgboerin Huize Rehoboth


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.